Different is OK
Free Call 064/1250450

O nama

O nama | Urban Reads

Urban Reads je izdavačka kuća osnovana 2013. godine. Nastala je iz želje da kod mladih probudi ljubav prema čitanju i da im omogući da na maternjem jeziku čitaju najvažnije savremene pisce omladinske literature.

Šta radimo

Ipak, naše poslovanje nije ograničeno samo na izdavaštvo. I ne biramo naslove samo po uspehu koji su ostvarili u svetu. Naše knjige govore o ljubavi epskih razmera između tinejdžera obolelih od raka, o depresiji među adolescentima i sklonosti ka samoubistvu, o feministkinjama koje nas uče da feminizam nije nikakva zavera, već borba za socijalnu, ekonomsku i političku ravnopravnost među polovima, o mukama mladih LGBTQ osoba koje ne umeju da pronađu način da prihvate sebe, o razvodu i smrti roditelja, o rasizmu…

Ukratko, nastojimo da izborom svojih naslova ukažemo mladima na toleranciju, na to da je Urban Reads teritorija na kojoj nema mesta predrasudama i osuđivanju, kao i na činjenicu da različitost može da bude, i jeste okej.

Naši čitaoci od samog početka svojim predlozima aktivno učestvuju u osmišljavanju izdavačkog plana – svako ko želi da pohvali ili pokudi naš rad, svako ko želi da nam dâ predlog šta bismo sledeće mogli da izdamo, neka nam piše na info ET urbanreads.rs.

U junu 2020. otvorili smo i knjižaru. U Beogradu, u Njegoševoj ulici broj 53, na Vračaru. Dobro nam došli. 

DIFFERENT IS OK. ČITANJE JE KUL.

Specijalna akcija

za specijalnu cenu
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme
Background pattern